Burmillaens temperament

Burmillaen er en dejlig familiekat. Harmonisk, blid og nem. Venlig og imødekommende over for alle - børn som voksne. En meget kælen og selskabelig kat, som elsker at være centrum for opmærksomhed, ligge på skødet og blive kælet for - eller dele en varm seng med familien. Burmillaen er desuden en meget social kat, som nyder at leve sammen med en eller flere andre katte, som den kan lege med, hygge sig med, sove sammen med og dele en venskablig pelsvask med. Den er nysgerrig og elsker at hjælpe til med alt lige fra sengeredning og avislæsning til madlavning og blomstervanding. Har man børn er Burmillaen en fremragende legekammerat.

Noah og Bluebell + killinger

BB og Ivalo i en hyggestund

Udseende

Burmillaen er en elegant, slank korthårskat.
Den er af middel størrelse - på stærke ben.
Den har store grønne øjne, med et intenst blik.
Burmillaen er anerkendt i shaded og shell silver i alle Burmeserens farver. Dvs spidserne på hårene kan være: sort/brune, chokolade, blå, lilla, røde eller creme.

Vægt 3 - 6kg
Længde 60 - 75cm
Højde 20 - 30cm
Pelspleje minimalt
Kontaktbehov stort
Aktivitetsniveau middel
Udbredelse sjælden


Silver shell er det samme som chinchilla. En silver shell kat har kun farvet pigment i yderste 1/8 af hvert hårstrå. De resterende 7/8 er ufarvet (hvidt) En silver shaded kat er farvet i 1/3 af hårstrået. En golden cat er abrikosfarvet hvor silver er hvid.

Alban + killing